Yritin ostaa uutta mustetta tulostimeen…

Ihan tajutonta, että vielä tänä vuonna 2016 on noin vaikeaa saada ostettua uutta mustekasetti tulostimeensa. Luulisi että se kävisi tosi helposti, niin kuin lähes kaiken muun elektroniikan kanssa. Sen sijaan se tuntuu vaativan melkein jotain insinöörin tutkintoa, että osaa ostaa oikean kasetin ja sen jälkeen vielä asentaa sen.

Miten se voikin olla tehty noin vaikeaksi? Ihan kuin lähes kaikki ihmiset mummosta insinööriin ei noita tulostimia nykyisin käyttäisi, ja tarttisi laittaa uusia musteita sisään.

Mulla rupes toi printteri siis tossa pari viikkoa sitten jo valittamaan, että värimuste on lopussa. Oon sitten pärjännyt tolla mustalla musteella, mutta pakkohan se nyt on ostaa toi värillinen mustekkin, että saa esim. noita värikuvia tulostettua nyt kun joulukin on ihan ovella.

Yritin katsella, että mikäköhän ihme muste tohon mun tulostimeen sitten menisi. Eka kattelin Canonin sivuilta, no ei paljoa ollut apua. Joko en osaa lukea mun tulostmen mallia kunnolla, tai sitten mulla on joku ihan härönmallinen tulostin tuolla perällä.

En vaan saanut selville millään, että mikä ihme muste sopii just mun printteriin. Ja sitten kun googlailin asiaa, niin sekään ei oikein tuottanut kunnon tulosta. Tuntui että siihen olisi voinut käydä useampia erilaisia, mutta sitten aloin epäillä että mitäköhän on tapahtumassa?

munkasvot
Mun ilme tässä vaiheessa 😀

Onneksi sitten päädyin lopulta tommoselle sivulle, joka opastaa ihmisiä just tulostinmuisteiden ostoon netistä. Sieltä älysin sitten hyvin vinkin kautta avata sen mun tulostimen, ja kattoa mikä mustekasetti siellä oli nyt sisällä. Vähän noloa, kun en ite sitä heti tajunnut 😀

No sain onneksi ton jutun auki, ja näin sitten mikä kasetti siellä oli. Jes, nyt mulla oli tiedossa sopiva muste malli. Nappasin sen sieltä pois, ja katoin sen koodin siitä ja ajattelin että nyt olisi helppoa ostaa tää muste tästä vain.

Kattelin noita isojen kauppaketjujen sivuja, ja missään ei näkynyt sellaista mustetta, jolla olisi just sama numero kuin mun kädessä olevalla musteella oli. Hyvin lähellä oli moni, mutta toimiiko ne sitten, en viittinyt alkaa riskeerata kun noi on noin kalliitakin.

Lopulta menin sitten ihan noihin musteisiin erikoistuneisiin nettikauppoihin katsomaan. En oo ikinä tilannut musteita netistä, enkä tiedä ketään muutakaan joka niin olisi tehnyt. Siellä kuitenkin toisesta kaupasta lopulta löyty muste, joka oli täysin sama malli kuin mun entinen. Pakko se oli siis laittaa sieltä tilaukseen, ja toi nettikauppa kyllä toimi hyvin, siinä ei ollut mitään ongelmaa.

Maksoin musteen nettipankin avulla, ja se tuli kotiin noin viikon päästä tilauksesta.

Mutta toi koko prosessi siihen asti oli kyllä sellasta menoa että hei hei. En älyä että miten toi voi olla vielä noin vaikeaa, löytää joku vitun mustekasetti netin kautta. Saati sitten jos olisin alkanut kiertää noita Gigantteja yms. Olisin varmaan vieläkin etsimässä sitä yhtä ja ainoaa mustekasettia, joka sopii just siihen mun tulostimeen.

Luulisi että sitä voisi tehdä tulostimia silleen, että se yksi tai edes joku vaikka 3 erilaisesta mustekasetista sopisi kaikkiin sen valmistajan tulostimiin. Miksei näin edes niitä tehdä? Miksi pitää olla oma kasettimalli joka tulostimella? Ei mitään järkeä.

No onneksi sain sentään tän musteen nyt hankittua, ennen kuin menetin kokonaan järkeni. Nyt laitoin sen tarkan mallin ylös kännykkään, ettei tarvii enään ikinä käydä tätä koko prosessia uudestaan läpi. Never again, please!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *